Karkówka w piwnej marynacie

4.48 (163 ocen)

  • 3 godz.

Dzięki marynacie z piwa mięso jest skruszałe aromatyczne i soczyste. Męska cześć na pewno będzie zachwycona!

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg karkówki wieprzowej
    1 cebula
    1 szklanka jasnego piwa
    4-5 ząbków czosnku
    1 łyżka ostrej musztardy
    2 liście laurowe
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    szczypta mielonego kminku
    szczypta mielonej kolendry
    szczypta przyprawy do grilla
    oliwa
    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Karkówka w piwnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć osuszyć pokroić centymetrowe plastry. Cebulę obrać posiekać drobniutko,czosnek przecisnąć przez praskę dodać około 2 łyżki oliwy,wlać piwo i dodać musztardę. Później wsypać wszystkie pozostałe przyprawy i wymieszać marynatę . Mięso ułożyć w naczyniu wy pędzlować w marynacie, przykryć folią i wstawić na całą noc do lodówki.Następnie karkówkę osączyć z marynaty i grillować z obu stron.W trakcie pieczenia można lekko smarować pozostałą marynatą. Podawać gorącą prosto z grilla z dodatkiem sosu czosnkowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować