Boczek w aromatycznej mieszance

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Może ktoś powie kalorycznie, tak to prawda, ale za to bardzo smacznie. A w święta , no cóż pozwalam sobie i bliskim na trochę więcej. Najlepiej smakuje z dodatkiem chrzanu bądź ćwikły .

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg. surowego boczku wieprzowego ze skórą
    2 łyżki przyprawy do mięs
    2 łyżki przyprawy - Natura z koperkiem
    5 ząbków czosnku
    3 łyżki majeranku
    5 łyżek oleju
    3 listki laurowe
    ok. 35 cm. rękawa do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Boczek w aromatycznej mieszance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Boczek w aromatycznej mieszance 1. Boczek myję, osuszam . Do przeciśniętego przez praskę czosnku dodaje olej, przyprawę do mięs, przyprawę z koperkiem, majeranek, mieszam, mieszankę nakładam na cały boczek, pozostawiam do dnia następnego. Drugiego dnia listki laurowe, mięso z mieszanką wkładam do rękawa do pieczenia , boki rękawa zapinam klamerkami, układam na blasze, piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1.5 godziny. Po godzinie boczek wyjmuje z rękawa, pozostawiam do wystudzenia, wstawiam do lodówki, przed podaniem kroję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować