Schab w aromatycznej mieszance

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób

Domowych wędlin nikomu nie trzeba polecać. Ten schab jednak polecę każdemu, wyszedł smaczny i soczysty. Mieszanka ziół i przypraw sprawiła, że zagości w naszym domu na stałe, gdyż znikł w oka mgnieniu. Prosty i szybki w przygotowaniu.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg. schabu wieprzowego surowego
    1 łyżeczka soli czosnkowej
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    1 łyżeczka soli peklowanej
    1 łyżka czubrycy zielonej
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 listki laurowe
    naczynie do pieczenia
    worek do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab w aromatycznej mieszance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab w aromatycznej mieszance 1. Schab myję, osuszam, posypuję solą czosnkową, solą peklowaną , pieprzem cytrynowym, czubrycą zieloną, przyprawą do mięs, nacieram mięso , nakrywam odstawiam na noc. Na drugi dzień mięso jeszcze raz otaczam w mieszane, wkładam do worka do pieczenia, na wierzch wkładam listki laurowe, zawiązuję końce, układam do naczynia do pieczenia, wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piekę 55 minut. Naczynie wyjmuję, rozcinam worek, piekę jeszcze 10 minut. Piekarnik wyłączam, po 10 minutach naczynie z mięsem wyjmuję, pozostawiam do wystudzenia. Gdy mięso wystygnie wstawiam do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Schab Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować