Boczek pieczony

5 (155 ocen)

Wspaniały smak i aromat tego boczku zwabi wszystkich wielbicieli domowej wędliny.

Składniki:

  • 90 dag surowego boczku
    2 łyżki gruboziarnistej przyprawy do steków
    1 łyżka czosnku granulowanego
    1 łyżka papryki słodkiej
    1 łyżka majeranku
    1/4 łyżeczki soli
    świeżo zmielony pieprz
    gałązka świeżego rozmarynu
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Boczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek umyć, osuszyć, naciąć skórę i natrzeć przyprawami, skropić olejem i jeszcze raz wetrzeć przyprawy. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie przełożyć do rękawa do pieczenia, włożyć rozmaryn i piec godzinę i 15 min. w temperaturze 180 stopni. Boczek zostawić w piekarniku jeszcze na pół godziny, ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Przyprawy Wędlina Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować