BISZKOPTY W KARMELOWEJ POLEWIE CZEKOLADOWEJ Z BITĄ ŚMIETANĄ

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki i smaczny deser. :)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    16 okrągłych biszkoptów,
    kawa rozpuszczalna lub kakao do posypania.

    Składniki na śmietanę:
    200 g śmietany 30%,
    opakowanie Fix do śmietany,
    opakowanie cukru wanilinowego,
    łyżeczka cukru pudru.

    Składniki na polewę:
    50 g śmietany 30%,
    20 g mlecznej czekolady,
    30 g mlecznej czekolady karmelowej.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Biszkopty w karmelowej polewie czekoladowej z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę podgrzewam, dodaję czekolady podzielone w kostki, chwilę czekam, zdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. Studzę.
    Biszkopty zanurzam w przygotowanej polewie czekoladowej, odkładam na talerz, aby polewa zastygła.
    Śmietanę ubijam z fixem oraz cukrami.
    Układam warstwy deseru: biszkopty, bita śmietana, biszkopty, pozostała bita śmietana. Całość posypuję kawą rozpuszczalną lub kakao i chłodzę w lodówce (minimum 12 godzin, aby biszkopty zmiękły).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować