Biszkopt przełożony kremówką z kryształkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przepis:
Ubiłam pianę z 5 białek,stopniowo dodając szklankę cukru,następnie po jednym żółtku dalej cały czas miksując.
na koniec przesiałam szklankę mąki z pół łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie wymieszałam szpatułką,ciasto przelałam do blaszki 25x28 i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na dwadzieścia minut.
Po upieczeniu studziłam ciasto w otwartym piekarniku,przekroiłam na dwa blaty,wcześniej rozrobiłam trzy galaretki,każda inny kolor w szklance wody i odstawiłam do stężenia. Ubiłam 500 ml śmietany kremówki z łyżką cukru pudru,dodałam pokrojoną na kostki galaretkę i delikatnie wmieszałam w kremówkę,wyłożyłam na jeden blat biszkoptu,przykryłam drugim i do lodówki.Na wierzch wyłożyłam dwie galaretki rozpuszczone w 500 ml wody z owoców leśnych :)
Komentarze