Biszkopt przełożony kremówką z kryształkami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Coś dla dzieci nie tylko,lekki biszkopt przełożony bitą śmietaną z kryształkami,akurat na upalne dni .
ciasto nie za słodkie

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    3 galaretki różne kolory
    500 ml śmietany kremówki 36%
    2 galaretki o smaku owoców lesnych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Biszkopty Galaretki

Biszkopt przełożony kremówką z kryształkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepis:
    Ubiłam pianę z 5 białek,stopniowo dodając szklankę cukru,następnie po jednym żółtku dalej cały czas miksując.
    na koniec przesiałam szklankę mąki z pół łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie wymieszałam szpatułką,ciasto przelałam do blaszki 25x28 i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na dwadzieścia minut.
    Po upieczeniu studziłam ciasto w otwartym piekarniku,przekroiłam na dwa blaty,wcześniej rozrobiłam trzy galaretki,każda inny kolor w szklance wody i odstawiłam do stężenia. Ubiłam 500 ml śmietany kremówki z łyżką cukru pudru,dodałam pokrojoną na kostki galaretkę i delikatnie wmieszałam w kremówkę,wyłożyłam na jeden blat biszkoptu,przykryłam drugim i do lodówki.Na wierzch wyłożyłam dwie galaretki rozpuszczone w 500 ml wody z owoców leśnych :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować