Ciasto z dżemem i kruszonką

4.49 (169 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto szybko znikające :D

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -3 szklanki mąki
    -2 jajka
    -1 szklanki cukru
    -mały cały proszek do pieczenia
    -1 szkl oleju
    -1 szkl mleka
    -dżem(u mnie jagodowy)

    Kruszonka
    -70 gr masła
    -70 gr cukru
    - 140 gr mąki
    -cały cukier wanilinowy
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dżemy

Ciasto z dżemem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka rozmieszać z mlekiem , dodać cukier i zmiksować, dodać proszek do pieczenia , mąkę i olej miksować chwile .
    2. Ciasto wylać na blaszkę 25x35 cm, z dżemu kłaść na ciasto kleksy w odstępach .
    3. Wszystkie składniki na kruszonkę posiekać nożem , pozagniatać . Kruszonką posypać ciasto piec 35-40 min w tem 165 C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować