Biszkopt z truskawkami i cukrem☺

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekki biszkopt z truskawkami zapieczony pod cukrem

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    truskawki
    łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Biszkopt z truskawkami i cukrem☺ - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przepis:
    Ubiłam pianę z 5 białek,stopniowo dodając szklankę cukru,następnie po jednym żółtku dalej cały czas miksując.
    na koniec przesiałam szklankę mąki z pół łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie wymieszałam szpatułką,ciasto przelałam do blaszki 25x28 , na wierzch wyłożyłam połówki truskawek i posypałam cienką warstwą cukru,potem wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na dwadzieścia pięć minut.
    Po upieczeniu studziłam ciasto w otwartym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Cukier Owoce Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować