Biszkopt przełożony truskawkami z bitą śmietaną,truskawkami i galaretką :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubiłam pianę z 5 białek,stopniowo dodając szklankę cukru,następnie po jednym żółtku dalej cały czas miksując.
na koniec przesiałam szklankę mąki z pół łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie wymieszałam szpatułką,ciasto przelałam do blaszki 25x28 potem wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na dwadzieścia pięć minut.
Po upieczeniu studziłam ciasto w otwartym
W między czasie pokroiłam truskawki,dałam łyżkę cukru i pół szklanki wody,podgrzewałam cały czas mieszając,gdy truskawki się rozgotowały dodałam jedną galaretkę truskawkową,odstawiłam do lekkiego stężenia.
Biszkopt przekroiłam na pół,na dolny blat wyłożyłam masę truskawkową,przykryłam drugim blatem biszkoptu,na wierzch wyłożyłam bitą śmietanę,położyłam truskawki przecięte na pół,wyłożyłam dwie galaretki truskawkowe i na całą noc do lodówki :)
Komentarze