Biszkopt przełożony truskawkami z bitą śmietaną,truskawkami i galaretką :)

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Lekki biszkopt z orzeźwiająca masą truskawkową i bitą śmietaną:)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 jajek
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia

    masa z truskawek
    1kg truskawek
    galaretka truskawkowa
    łyżka cukru
    pół szklanki wody

    dodatkowo
    500 ml kremówki
    kilka truskawek na górę
    dwie galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Biszkopty Galaretki

Biszkopt przełożony truskawkami z bitą śmietaną,truskawkami i galaretką :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubiłam pianę z 5 białek,stopniowo dodając szklankę cukru,następnie po jednym żółtku dalej cały czas miksując.
    na koniec przesiałam szklankę mąki z pół łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie wymieszałam szpatułką,ciasto przelałam do blaszki 25x28 potem wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na dwadzieścia pięć minut.
    Po upieczeniu studziłam ciasto w otwartym
    W między czasie pokroiłam truskawki,dałam łyżkę cukru i pół szklanki wody,podgrzewałam cały czas mieszając,gdy truskawki się rozgotowały dodałam jedną galaretkę truskawkową,odstawiłam do lekkiego stężenia.
    Biszkopt przekroiłam na pół,na dolny blat wyłożyłam masę truskawkową,przykryłam drugim blatem biszkoptu,na wierzch wyłożyłam bitą śmietanę,położyłam truskawki przecięte na pół,wyłożyłam dwie galaretki truskawkowe i na całą noc do lodówki :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Bita śmietana Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować