Bigos z kiełbaską

5 (165 ocen)

Smaczny,szybki w przygotowaniu i tani :) Tradycyjny gotuję się nawet do kilku dni . Ten powstaje w niecałe 2 godziny ;) Polecam wszystkim zapracowanym.

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
    2 długie pętka kiełbasy wędzonej
    2 cebule
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    przyprawy: sól,pieprz,papryka ostra,papryka słodka,przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia

Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Bigos z kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać i pokroić na drobniejsze kawałki.Wrzucić do garnka wlać szklankę wody i gotować około 20 minut.Wrzucić ziele angielskie i liście laurowe.
    Kiełbasę i obraną cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do kapusty. Przyprawić. Wlać pół szklanki wody i dusić jeszcze 1 godzinę co jakiś czas mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować