Biała kiełbasa w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

przekąski

  • 1 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego

    500 g białej kiełbasy parzonej

    mały słoiczek konfitury z cebuli

    100 g sera żółtego

    białko do smarowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Biała kiełbasa w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy na centymetrowe plasterki. Ciasto francuskie kroimy ma paski o ok 11-12 x na 1-1,2 cm

    Owijamy każdy kawałek kiełbasy i smarujemy każdy rozmąconym białkiem, przed ułozeniem na blaszcze. Na każdym układamy odrobinę cebulki i malutki kwadracik sera.

    Zapiekamy w temp 200 st z (termoobiegiem ) ok 15 min, aż do ladnego zrumienienia na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować