Biała kiełbasa w cieście francuskim.

4.5 (197 ocen)

  • 60 min

Polecam białą kiełbasę w cieście francuskim. Jadłam u koleżanki na imieninach.

  • 60 min

Składniki:

  • 6 białych kiełbas
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 żółtko
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Biała kiełbasa w cieście francuskim. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s3gkp1 1. Kiełbaski przekroić wzdłuż na 4 kawałki.
  • image-0hn2mfi 2. Smażyć na rozgrzanym oleju, ciągle przewracając. Zdjąć z patelni jak kiełbaski zaczną się rumienić i zwijać.
  • image-1o34gih 3. Ciasto francuskie pokroić na dość szersze paski .
  • image-0otjmnk 4. Paskami owijać po 3 kawałki kiełbasek tworząc wiązki
  • image-1u10egh 5. Gotowe wiązki posmarować roztrzepanym żółtkiem. Nożem naciąć w kilku miejscach. Ułożyć w formie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować