Banan zapieczony z masłem orzechowym, syropem z agawy i migdałami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Macie ochotę na coś słodkiego? Ja miałam, ale że lato coraz bliżej i niekoniecznie potrzebuję dodatkowych złych i pustych kalorii, to staram się robić takie desery, które będą tak samo pyszne, jak i w miarę zdrowe. Dziś podzielę się przepisem na pyszny deser bananowy. Ja zapiekłam banany z masłem orzechowym i migdałami, Wy możecie dowolnie kombinować z dodatkami, tworząc swoje własne, niepowtarzalne i pyszne desery :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 2 porcje:

    – 2 duże banany

    – 2 łyżki masła orzechowego ( u mnie domowe)

    – 2 łyżki syropu z agawy

    – 4 łyżki płatków migdałowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Banan zapieczony z masłem orzechowym, syropem z agawy i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany bardzo dokładnie wyszorować (skórkę), osuszyć, i rozciąć skórkę wzdłuż przez środek. Delikatnie rozwinąć skórkę na boki, banany ponakłówać widelcem, wierzch posmarować masłem orzechowym, polać syropem z agawy (można zastąpić miodem lub innym ulubionym syropem), posypać migdałami (lub innymi orzechami wg smaku i uznania) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować