JAGLANKA Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANEM

4.47 (163 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jaglanka z masłem orzechowym i bananem , to idealna propozycja na słodkie śniadanie. Do tego kubek gorącej kawy i dzień staje się lepszy!

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • -50g suchej kaszy jaglanej
    -1,5 szklanki mleka roślinnego
    -1 łyżka erytrolu/ksylitolu
    -1 łyżka masła orzechowego
    -2 łyżki soku z cytryny
    -pół banana
Wystaw ocenę:

4.47 (163 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Jaglanka z masłem orzechowym i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -kasze jaglaną prażymy w suchym garnuszku
    -zalewamy mlekiem, dodajemy słodzidło i gotujemy pod przykrywką około 15 minut
    -jaglankę przekładamy do miseczki
    -banana kroimy w plasterki
    -masło orzechowe mieszamy z sokiem z cytryny, nakładamy na jaglankę i układamy plasterki banana
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować