Uhuuu.... uhuuuu.... słychać gdzies w oddali. To sowy babeczki z ciasteczkami polecają się na deser: w wykonaniu tak proste, że szok, a na pewno spodobają się nie tylko najmłodszym
1.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni góra – dół.
Suche składniki mieszamy w osobnej misce.
Jajko roztrzepujemy w osobnej misce, mieszamy z olejem i mlekiem.
2.Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy mikserem na średnich obrotach tylko tak długo, aż całość wymiesza się na jednolitą masę.
3.Ciasto przelewamy do papilotek wyłożonych w blaszkę do babeczek. Wylewamy ciasto po około łyżce na papilotkę, nie więcej niż do połowy wysokości. Ciasto urośnie, a my będziemy wykrawać wszystko to, co wyjdzie ponad papilotkę.
Wkładamy blaszkę z babeczkami do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy babeczki i studzimy.
4.rozpuszczamy czekoladę z masłem i studzimy żeby była lekko gęsta.
Ciasta oreo dzielimy na cześć z kremem i bez kremu. Tą bez kremu dzielimy na pół.
Z drażetek M&M’s zostawiamy pastylki brązowe i żółte na oczy i dzióbki.
5.Wystygniętym babeczkom wykrawamy czubki, żeby były płaskie, smarujemy czekoladą, przyklejamy ciasta z białym kremem, na nie naklejany brązowe pastylki i pomiędzy wklejamy żółte dzióbki.
Komentarze