Dziś polecają się świetne babeczki z dodatkiem twarogu z żółtkiem i plasterkami jabłek, zaciekawił was pomysł ? więc zapraszam na blog gdzie znajdziecie szczegółowy opis
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 ciasto francuskie 375 g,
1 kostka twarogu półtłustego 300 g,
1 żółtko jajka rozmiar M,
1 z górką łyżka śmietany 18 %,
8 - 10 łyżeczek cukru
dodatkowo :
Babeczki sernikowe z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować składniki oraz twaróg z żółtkiem i cukrem rozgniatając dodać śmietanę, odstawić i przygotować jabłko pokroić je obrane na małe kawałeczki
2.Do formy na babeczki dodać papierowe foremki i w nie układać kwadraty ciasta francuskiego ponacinanego w każdym boku, sklejać je formując okrąg a następnie nakładać twarogu tyle aby starczyło do wszystkich a wychodzi ich 12 sztuk
3.Przygotowane już babeczki z twarogiem, jabłkami i kapelusikiem z ciasta francuskiego wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 30 - 35 minut do ładnego zarumienienia
Komentarze