Babeczki sernikowe z ciasta francuskiego

4.67 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś polecają się świetne babeczki z dodatkiem twarogu z żółtkiem i plasterkami jabłek, zaciekawił was pomysł ? więc zapraszam na blog gdzie znajdziecie szczegółowy opis

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie 375 g,
    1 kostka twarogu półtłustego 300 g,
    1 żółtko jajka rozmiar M,
    1 z górką łyżka śmietany 18 %,
    8 - 10 łyżeczek cukru
    dodatkowo :

    1 jabłko
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki sernikowe z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser 1. Przygotować składniki oraz twaróg z żółtkiem i cukrem rozgniatając dodać śmietanę, odstawić i przygotować jabłko pokroić je obrane na małe kawałeczki
  • deser 2. Do formy na babeczki dodać papierowe foremki i w nie układać kwadraty ciasta francuskiego ponacinanego w każdym boku, sklejać je formując okrąg a następnie nakładać twarogu tyle aby starczyło do wszystkich a wychodzi ich 12 sztuk
  • deser 3. Przygotowane już babeczki z twarogiem, jabłkami i kapelusikiem z ciasta francuskiego wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika i piec 30 - 35 minut do ładnego zarumienienia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować