Polecam babeczki wytrawne, super zdrowe, pożywne i świetnie nadające się do zabrania ze sobą, np w podróż, do pracy czy szkoły, jeśli oczywiście wybierzemy opcję bez kremu. Polecam.
Babeczki ryżowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób wykonania:
Ryż ugotować w/g wskazówek na opakowaniu.
Cebule drobno pokroić i podsmażyć na patelni. W dużym naczyniu połączyć wszystkie składniki, pozostawiając 50 g sera. Następnie, dodać cebule, dobrze wymieszać.
Nakładać do papilotek do maksymalnej wysokości.
W środek każdej babeczki dodać oliwkę i posypać pozostałym serem.
Jeśli będziecie robić krem z serka, możecie ominąć dodawanie oliwek.
2.Wstawić babeczki do rozgrzanego, do 200° C piekarnika i piec przez 20 minut.
W tym czasie przygotować krem, który można nakładać dopiero na ostudzone babeczki.
3.Krem z serka.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć, przełożyć do szprycki i wyciskać dowolne wzory na wierzchu babeczek.
Komentarze