Babeczki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotuj dynię – oczyść ją z pestek i włókienek. Jeśli możesz, to odziel też skórkę, ale jeśli dynia jest dość twarda, to ugotuj ją razem ze skórką i zdejmij ją dopiero po ugotowaniu. Miąższ dyni ostudź, a następnie zmiksuj, albo przepuść przez praskę do ziemniaków i dokładnie odciśnij z wody (możesz ją wycisnąć przez gazę, albo pieluszkę tetrową). Masę możesz przygotować sobie wcześniej i przechować w lodówce.
Wymieszaj w misce wszystkie sypkie składniki poza cukrem. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodaj do masy pojedynczo jajka i dokładnie miksuj. Dodaj ekstrakt z wanilii. Teraz na zmianę dodawaj sypkie składniki i dynię.
Masę nałóż do przygotowanych papilotek. Piecz w 180 stopniach przez około 18-20 minut.
Przepis na krem i opis wykonania dekoracji na moim blogu - wypiekibeaty.wordpress.com.
Komentarze