Dyniowe babeczki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Połączenie lekkości ciasta francuskiego z dyniowo -porowym nadzieniem pod śmietanowym sosem pychotka :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - cisto francuskie (gotowe): 2 opakowania
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - miąż z dyni (starty): 25 dekagramów
    - marchewka (starte): 2 sztuki
    - por (mały, drobno pokrojony): 1 sztuka
    - ząbek czosnku (drobno pokrojone): 2 ząbki
    - kwaśna śmietana: 10 dekagramów
    - przyprawa typu wegeta: 0.5 łyżeczki
    - curyy: 1 łyżeczka
    - kurkuma: 0.5 łyżeczki
    - Żółty ser (starty): 5 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - gałka muszkatałowa, sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Dyniowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto pokroić na kwadraty o boku 12 cm. wysmarować oliwą zagłębienia w formie do muffinek. W każde zagłębienie włożyć ciasto i pozaginać rogi.

    Rozgrzać na patelni oliwę, dodać warzywa i dusić przez kilka minut. Wymieszać składniki na polewę. Babeczki wypełnić do 3/4 wysokości mieszanką z patelni.Dopełnić polewą. Wstawić do piekarnika o temperaturze 220 C. Po 15 min zredukować temperaturę do 180 C, Piec na złoto-brązowy kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować