Awokado z pastą jajeczną i krewetkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Awokado z pastą jajeczną i krewetkami

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 4 jajka,
    - odrobina masła,
    - 2 dojrzałe awokado,
    - 1/2 cytryny (sok),
    - 1 łyżka majonezu,
    - ok. 100 g krewetek koktajlowych ugotowanych (gotowe kupione),
    - garść roszponki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna

Awokado z pastą jajeczną i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę. Kroimy w kostkę, obtaczamy w soku z cytryny, żeby nie ciemniało. Jajka smażymy jak na jajecznicę, na maśle z odrobiną soli. Przekładamy do miski, studzimy. Następnie dodajemy majonez, pokrojone krewetki (część zostawiamy w całości do ozdoby), pokrojone awokado. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Drugie awokado przekrajamy na pół w skórce, wyjmujemy pestkę, wydrążamy łyżką, powiększając otwór po pestce. Polewamy sokiem z cytryny, by nie ciemniało. Wykładamy naszą pastę jajeczną. Ozdabiamy plasterkiem cytryny i całymi krewetkami. Podajemy z roszpunką i pomidorkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować