Jajka faszerowane smażone w skorupkach

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Jajka faszerowane smażone w skorupkach

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 5 jajek,
    - ok. 2 łyżki majonezu,
    - opcjonalnie kabanosy, szczypiorek,
    - bułka tarta,
    - sól, pieprz (do smaku),
    - miks wiosennych sałat + jadalne bratki.
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane smażone w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo ok. 10min, po ostudzeniu jajko w skorupce kroimy nożem z ząbkami wzdłuż. Wyjmujemy delikatnie żółtko i białko, przekładamy do miseczki. Skorupki przydadzą się później. W miseczce robimy farsz, białka i żółtko mieszamy z majonezem, możemy wszystko zblendować lub ugnieść widelcem. Dodajemy sól i pieprz do smaku, polecam dodać kabanosa albo szczypiorek, drobno posiekać. Do skorupek wkładamy farsz Posypujemy bułką tartą lekko wklepując. Na rozgrzanym oleju smażymy jajka tylko od miękkiej strony, do uzyskania złotego koloru. Podajemy np na miksie wiosennych sałat z dodatkiem jadalnych bratków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować