1.Budyń: 2 szklanki mleka zagotuj z cukrem, w pozostałym zimnym mleku wymieszaj mieszankę budyniową. Dodaj ją do gotującego mleka i energicznie mieszaj ,aby nie było grudek. Wyłóż budyń do miseczki, przykryj folią aby nie powstał kożuch i pozostaw do wystudzenia. Po wystudzeniu budyń lekko zmiksuj. Miękkie masło lub margarynę zmiksuj na lekki puch i dodawaj po łyżce budyniu.
2.Formę o wymiarach ok 28 x 24 cm wyłóż papierem lub folią. Ułóż warstwę ciastek . Na ciastka wyłóż gotowym krem budyniowy. Połóż kolejną warstwę ciasteczek. Na ciasteczka wyłóż masę kajmakową. i kolejną warstwę ciasteczek.
3.Masa śmietanowa:
Żelatynę zalej 5 łyżkami wody, pozostaw do napęcznienia i podgrzej np. przez 20 sekund w mikrofali aż się rozpuści ,al e nie zagotuje.
Śmietanę ubij , dodaj cukier puder i rozpuszczoną żelatynę. Energicznie wymieszaj. Wyłóż śmietanę na ciasto. Wygładź i zetrzyj na tarce na ciasto batoniki .
Komentarze