Zupa z buraków i czerwonej cebuli

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Burak - magiczna moc, zamknięta w niewielkiej objętości. Przepis nadesłała Ewa Majewska

  • Łatwy

Składniki:

  • - czerwona cebula: 35 dekagramów
    - buraki (ugotowanych i pokrojonych w zapałkę): 30 dekagramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - bulion warzywny: 5 szklanek
    - oliwa: 1 łyżka
    - makaron wstążki (ugotowanego): 1 szklanka
    - ocet malinowy: 2 łyżki
    - sól, pieprz (ilość wedle uznania): 1 szczypta
    - jogurt naturalny lub serek homogenizowany: 4 łyżki
    - szczypiorek: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Zupa z buraków i czerwonej cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z buraków i czerwonej cebuli 1. W dużym naczyniu rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę i rozgnieciony czosnek. Smażymy około 20 minut, aż cebula zmięknie, od czasu do czasu mieszamy.
  • Zupa z buraków i czerwonej cebuli 2. Wkładamy buraki i makaron, wlewamy bulion i ocet, podgrzewamy ale nie gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Zupa z buraków i czerwonej cebuli 3. Gorącą zupę rozlewamy do talerzy, dekorujemy np. kleksem jogurtu lub serka i obficie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Czerwona cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa z buraków i czerwonej cebuli

To może cię zainteresować