Zupa słodko- kwaśna

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Gęsta zupa która "robi się sama" i szybko rozgrzewa. W sam raz na jesienno-zimowe dni.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg piersi z indyka,
    Puszka krojonych pieczarek (dodajemy bez zalewy, ok. 170g),
    Puszka ananasów krojonych (dodajemy razem z zalewą ok. 300g),
    Puszka groszku konserwowego (dodajemy z zalewą ok. 290 g),
    Słoik papryki marynowanej krojonej w paski (dodajemy z zalewą ok. 300g),
    250ml sosu chilli,
    25p ml ketchupu,
    Pół łyżeczki przyprawy curry,
    Ok. 350ml slodkiej smietanki,
    Sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa słodko- kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w ok. 2-centymetrowe kawałki. Podsmażamy w dużym garnku na oleju z solą i pieprzem do zrumienienia.
    Do mięsa dodajemy pozostałe składniki (oprócz śmietanki), gotujemy ok. 50-60 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy śmietankę i dusimy jeszcze ok. 15- 20 minut.

Porady

Jeśli ktoś nie przepada za bardzo pikantnymi zupami, sos chilli można w połowie zastąpić krojonymi pomidorami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować