Gęsta zupa która "robi się sama" i szybko rozgrzewa. W sam raz na jesienno-zimowe dni.
1 godz. 30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
1kg piersi z indyka,
Puszka krojonych pieczarek (dodajemy bez zalewy, ok. 170g),
Puszka ananasów krojonych (dodajemy razem z zalewą ok. 300g),
Puszka groszku konserwowego (dodajemy z zalewą ok. 290 g),
Słoik papryki marynowanej krojonej w paski (dodajemy z zalewą ok. 300g),
250ml sosu chilli,
25p ml ketchupu,
Pół łyżeczki przyprawy curry,
Ok. 350ml slodkiej smietanki,
Sól, pieprz, olej
Zupa słodko- kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w ok. 2-centymetrowe kawałki. Podsmażamy w dużym garnku na oleju z solą i pieprzem do zrumienienia.
Do mięsa dodajemy pozostałe składniki (oprócz śmietanki), gotujemy ok. 50-60 minut co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy śmietankę i dusimy jeszcze ok. 15- 20 minut.
Porady
Jeśli ktoś nie przepada za bardzo pikantnymi zupami, sos chilli można w połowie zastąpić krojonymi pomidorami.
Komentarze