Mielone z chia w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięso mielone podane w ciekawy sposób. Sprawdzają się świetnie na imprezach.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego,
    400g mięsa mielonego,
    pęczek cebuli dymki,
    2 łyżki nasion chia,
    1 jajko,
    2 łyżki musztardy,
    2-3 łyżki bułki tartej,
    sól, pieprz

Mielone z chia w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę razem ze szczypiorem posiekać, dodać razem z jajkiem, nasionami chia, bułką tartą, musztardą i 4 łyżkami zimnej wody do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić.
  • 2. Ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów, wyłożyć nim foremki muffinkowe. Każdą foremkę wypełnić porcją mięsa.
    Piec około 30-40 minut w 190°C.
    Można posypać serem żółtym.
    Po upieczeniu przestudzić na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy