1.
Krem: budyń gotujemy z mlekiem i cukrem według przepisu na opakowaniu, do gorącego dodajemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia galaretki. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
2.
Ciasto: mąkę siekamy z masłem, dodajemy śmietanę i szybko zagniatamy gładkie ciasto. Odkładamy na około 15 minut do lodówki. W tym czasie zimny budyń miksujemy z miękkim masłem na gładki krem.
3.
Ciasto rozwałkowujemy na bardzo cienki placek lekko podsypując mąką. Tniemy na około 2-centymetrowe paski. Paskami owijamy foremki do rurek. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 190°C. Lekko studzimy i ściągamy z foremek. Całkowicie ostudzone nadziewamy kremem, obydwa końce maczamy w orzechach. Posypujemy cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze