Szarlotka przykryta budyniem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mała chwila zapomnienia ;0

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 3 szklanki
    - jajo: 1 sztuka
    - żółtka: 2 sztuki
    - margaryna ( kostka 250 g): 1 sztuka
    - cukier puder: 0.75 szklanki
    - śmietana 18%: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki

    - budyń waniliwy: 2 sztuki
    - mlako: 3 szklanki
    - jabłka: 1 kilogram
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka przykryta budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki. proszku do pieczenia, żółtek, jaja, cukru pudru, śmietany i margaryny zagnieśc ciasto.
    Połowe schłodzić a druga wylepić dno blachy. Wmyte jabka obrac i zetrzec na tarce o dużych oczkach wyłożyć na ciasto, z budyniu i mleka ugotować budyń jeszcze ciepły wylać na owoce ( mase bydyniową rozłożyc tak aby przykryła całe owoce. wierzch posypać startym schłodzonym ciastem pieć 45 minut w 200* C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować