Smażone kacze wątróbki z cebulą

4.47 (158 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smażone kacze wątróbki z cebulą, podane jako ciepła przekąska z pieczywem.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbki kacze 50 dag
    cebula 1 szt.
    tłuszcz do smażenia
    sól
    pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przekąski

Smażone kacze wątróbki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone z żył i ścięgien wątróbki myjemy w zimnej wodzie, osączamy z wody. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po 5 minut. Usmażone wątróbki wykładamy z patelni na talerz. A na patelni smażymy pokrojoną w plasterki cebulę, osoloną i doprawioną ziołowym pieprzem. Na osobny talerz układamy usmażone wątróbki kacze przełożone smażoną cebulą. Podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować