Rydze smażone z cebulą

  • wyświetlono: 104 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rydze w najpyszniejszym wydaniu :)

Ola1984
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

300 g rydzów
2 łyżki klarowanego masła
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
sól gruboziarnista (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
pieczywo (do podania)

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze smażone z cebulą

  • 1. Rydze oczyścić i krótko przepłukać pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić na ćwiartki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać pokrojoną w pióra cebulę oraz pokrojone na plasterki ząbki czosnku. Chwilę podsmażyć. Usunąć czosnek i wrzucić rydze. Smażyć na mocnym gazie przez ok. 10 minut do miękkości grzybów. W trakcie smażenia kilkukrotnie przemieszać. Pod koniec smażenia grzyby posolić i popieprzyć. Podawać gorące z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaczosnekprzekąskigrzybyprzekąskakolacjaRydzemasłogrzybrydz

Komentarze

Podobne przepisy

Grzanki

Dodane przez: 2milutka

Grzanki z karmelizowaną cebulą, szpinakiem,...

Można je przygotować na wiele sposobów...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Lane kluski smażone

Smaczna przekąska lub dodatek do...

Duszony karczek z cebulą.

Dodane przez: weronika63

Duszony karczek z cebulą

Duszone plastry karczku z cebulką...

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Propozycja nie tylko na stół wigilijny....

BUŁECZKI SEROWE ZAPIEKANE Z JAJKIEM I CZERWONĄ CEBULĄ

Dodane przez: Ostra Na Słodko

BUŁECZKI SEROWE ZAPIEKANE Z JAJKIEM I CZERWONĄ...

Idealna propozycja na leniwe śniadanie...

Dodane przez: KingaM4444

Smażone kiełbaski z soczewicą

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.