Rydze smażone z cebulą

  • wyświetlono: 205 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Rydze w najpyszniejszym wydaniu :)

Ola1984
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

300 g rydzów
2 łyżki klarowanego masła
2 ząbki czosnku
1 średnia cebula
sól gruboziarnista (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
pieczywo (do podania)

Sposób przygotowania przepisu:

Rydze smażone z cebulą

  • 1. Rydze oczyścić i krótko przepłukać pod bieżącą wodą. Dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Pokroić na ćwiartki. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać pokrojoną w pióra cebulę oraz pokrojone na plasterki ząbki czosnku. Chwilę podsmażyć. Usunąć czosnek i wrzucić rydze. Smażyć na mocnym gazie przez ok. 10 minut do miękkości grzybów. W trakcie smażenia kilkukrotnie przemieszać. Pod koniec smażenia grzyby posolić i popieprzyć. Podawać gorące z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulaczosnekprzekąskigrzybyprzekąskakolacjaRydzemasłogrzybrydz

Komentarze

Podobne przepisy

śledzie w śmietanie

Dodane przez: Mysiunia

Śledzie w śmietanie z ogórkiem, jabłkiem...

Najlepsze śledzie w śmietanie jakie...

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Propozycja nie tylko na stół wigilijny....

Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

Dodane przez: Gregorhspeed

Śledzie z cebulą w oleju z pestek winogron

Tradycyjne śledzie w oleju, ale...

Duszony karczek z cebulą.

Dodane przez: weronika63

Duszony karczek z cebulą

Duszone plastry karczku z cebulką...

Grzanki

Dodane przez: 2milutka

Grzanki z karmelizowaną cebulą, szpinakiem,...

Można je przygotować na wiele sposobów...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Lane kluski smażone

Smaczna przekąska lub dodatek do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE