Sernik mascarpone z truskawkami na zimno

4.5 (152 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Doskonały na upalne i gorace dni z moimi ulubionymi letnimi owocami Truskawkami :) mniam

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciastka degistive: 1 opakowanie
    - serek mascarpone: 250 gramów
    - truskawki: 500 gramów
    - masło: 80 gramów
    - laska vaniliowa: 1 sztuka
    - cukeir biały: 50 gramów
    - cukier puder: 2 łyżki
    - śmietany kremówki: 250 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik mascarpone z truskawkami na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik mascarpone z truskawkami na zimno 1. Ciastka kruszymy na bardzo drobno, tłuczkiem lub blenderem.
    Do poKruszymy ciatek dodajemy roztopione masło i wykładamy na tortownicę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia (wyciełam koło na sam spód), wkładamy do lodówki przygotowany spód.
    Następnie do mascarpone dodajemy cukier i miksujemy, dodajemy wydrążoną laske wanilli lub jak ktoś nie ma można zastapić ją cukrem waniliowym. W drugiej misce miksujemy kremówkę "na sztywno"(ja dodałam tu troszkę cukru pudru choć w orginalnym przepisie nie było) i przekładamy kremówkę do masy mascarponowej delikatnie mieszając. Wykładamy masę na ciaska i układamy na to truskawki lub inne owoce. Dodatkowo robimy sos truskawkowy do polania - miksujemy truskawki z cukrem pudrem i polewamy kawałki ciasta przed podaniem.
    Jako że cięzko u mnie dostać ciastka digestive - użyłam maślanych Krakusa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Kolacja

Podobne przepisy

4.43 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
sernik na zimno z mascarpone

To może cię zainteresować