Delikatny, wręcz rozpływający się w ustach, pyszny serniczek dla każdego
1 godz. 30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
800 g sera - u mnie z wiaderka President
200 g mascarpone
pół szklanki śmietany 30%
cukier puder
3 galaretki malinowe
500 ml wrzątku- do galaretek
opakowanie okrągłych biszkoptów
dodatkowo:
maliny i borówki na wierzch
Sernik na zimno z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.* 3 opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, studzimy.
*Śmietanę ubijamy na sztywno.
*Ser miksujemy z mascarpone, dodajemy cukier puder do smaku, miksujemy. Dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy.Następnie wlewamy przestudzone galaretki, miksujemy.
*Na dno tortownicy o śr 25cm wykładamy biszkopty, wylewamy na nie masę serową. Na wierzch układamy delikatnie owoce, wstawiamy do lodówki do stężenia.
Komentarze