SERNIK NA ZIMNO Z MASCARPONE

4.43 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatny, wręcz rozpływający się w ustach, pyszny serniczek dla każdego

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g sera - u mnie z wiaderka President
    200 g mascarpone
    pół szklanki śmietany 30%
    cukier puder
    3 galaretki malinowe
    500 ml wrzątku- do galaretek
    opakowanie okrągłych biszkoptów
    dodatkowo:
    maliny i borówki na wierzch
Wystaw ocenę:

4.43 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Sernik na zimno z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * 3 opakowania galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, studzimy.
    *Śmietanę ubijamy na sztywno.
    *Ser miksujemy z mascarpone, dodajemy cukier puder do smaku, miksujemy. Dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy.Następnie wlewamy przestudzone galaretki, miksujemy.
    *Na dno tortownicy o śr 25cm wykładamy biszkopty, wylewamy na nie masę serową. Na wierzch układamy delikatnie owoce, wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować