Racuszki z jabłkami na serku homogenizowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka umyć,obrać ze skórki przekroić na krzyż i wyciąć gniazda nasienne,pokroić jabłka w cienkie plasterki.
Jajka z miksować ze szczyptą soli i cukrem,dodać serek oraz aromat waniliowy,przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyżką lub mikserem tylko krótko do połączenia składników.
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu,ciasto nakładamy łyżka na patelnie,następnie wciskamy plasterki jabłka i smażymy z obu stron na rumiano.
Po wyjęciu z patelni układamy racuszki na ręczniku papierowym,żeby obciekły z nadmiaru tłuszczu,przekładamy na talerzyk i posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.
Porady
Polecam również z plasterkami banana i brzoskwini.
Komentarze