Racuszki z Jabłkami na Serku Homogenizowanym

4.92 (199 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam na śniadanko,deser lub kolacje dla małych brzuszków :-)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 szt.

    2 jabłka
    2 jajka
    2 łyżki cukru trzcinowego
    aromat waniliowy do smaku
    200 g serka homogenizowanego waniliowego
    3\4 szkl.mąki pszennej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    olej do smażenia

    Dodatkowo:

    cukier puder z cynamonem do posypania
Wystaw ocenę:

4.92 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki Śniadanie

Racuszki z jabłkami na serku homogenizowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuszki. 1. Jabłka umyć,obrać ze skórki przekroić na krzyż i wyciąć gniazda nasienne,pokroić jabłka w cienkie plasterki.
    Jajka z miksować ze szczyptą soli i cukrem,dodać serek oraz aromat waniliowy,przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyżką lub mikserem tylko krótko do połączenia składników.
    Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu,ciasto nakładamy łyżka na patelnie,następnie wciskamy plasterki jabłka i smażymy z obu stron na rumiano.
    Po wyjęciu z patelni układamy racuszki na ręczniku papierowym,żeby obciekły z nadmiaru tłuszczu,przekładamy na talerzyk i posypujemy cukrem pudrem z cynamonem.

Porady

Polecam również z plasterkami banana i brzoskwini.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować