Kluski na Serku Homogenizowanym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybkie Miękkie Kluseczki,przygotowanie ich zajmie Ci dobry kwadrans,u nas podaje je na słodko.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 170 g serka homogenizowanego waniliowego
    12 płaskich łyżek mąki pszennej
    1 jajko L
    2 łyżki cukru
    szczypta soli

    Dodatkowo:

    kwaśna śmietana
    cukier do posypania
    oraz cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kluski Ser

Kluski na serku homogenizowanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluski. 1. Jajko wymieszać z cukrem i solą w małej miseczce za pomocą trzepaczki rózgowej,wrzucić serek,oraz wsypać mąkę,całość dokładnie wymieszać.
    Kluski wrzucać łyżką na wrzącą,osoloną wodę,nakładając ciasto na łyżkę a drugą zsuwając,gotować ok.3 min.od wypłynięcia,następnie wyciągać łyżką cedzakową na talerz,u nas królują z kwaśną śmietaną,posypane cukrem i cynamonem.
    Przepis testowany ze Smakera.

Porady

Kluski tak przygotowane mogą być podawane na śniadanko,podwieczorek lub lekką kolacje,obiad.Można również podawać z masełkiem i posypane cukrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować