Jagodowy marsjanin

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cudowne ciasto: delikatny biszkopt, słodki krem maślany z dodatkiem batonika mars oraz orzeźwiająca galaretka i borówki aż chce się jeść

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    1/2 l mleka
    1 baton Mars
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    250 g masła

    Wierzch:
    borówki - ilość zależy od tego jak gruba warstwę chcemy mieć :D
    2 dowolne galaretki (u mnie czerwona)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Jagodowy marsjanin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywno, stopniowo dodać cukier, żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, upiec

    2. Krem:
    Odlać 1/2 szkl mleka wsypać do niego mąkę i dokładnie wymieszać. Resztę mleka przelać do garnka, dodać baton mars i zagotować mieszając aż baton się całkowicie rozpuści następnie wlać mleko z mąką i ugotować budyń. Masło utrzeć na poszytą masę dodając po łyżce przestudzonego budyniu.

    3. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt. Na krem wykładami jagody.
    4. Galaretki rozpuścić i tężejąca wylać na jagody.

Porady

Do kremu ewentualnie można dodać cukier puder w zależności od tego jak słodki krem preferujemy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować