CIASTO "JAGODOWY KAPRYS"

4.51 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzisiaj podaję Wam przepis na delikatne ciasto o smaku jagodowym , lekko kwaskowe, niezbyt słodkie no i co najważniesze przygotowane bez wlączania piekarnika. Polecam jako deser w upalne dni.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mietanki kremówki
    500 ml serka mascarpone
    3 galaretki o smaku jagodowym
    1 łyżka żelatyny
    1 szklanka zmiksowanych jagód
    2 łyżki cukru pudru

    1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    czekolada gorzka

    Forma: 20 cm/20 cm
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Ciasto "jagodowy kaprys" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dnie tortownicy ulożyc biszkopty
  • 2. 1 galaretke jagodowa rozpuścić w 150 ml przegotowanej wody, odstawic do lekkiego stężenia.
  • 3. 250 ml śmietanki kremówki ubicćna sztywno z 1 łyżką cukru pudru. Dodac 250 ml serek a mascarpone , jagodowe puree i galaretkę. Wymieszac i wyłożyc na biszkopty, wstawic do lodówki do stężenia.
  • 4. 2 galaretki jagodowe rozpuścić w 3 szklankach przegotowanej wody. Odstawic do lekkiego stężenia po czym wyłożyc na masę jagodową. Wstawic do lodówki.
  • 5. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej w 1/3 szklanki wody. 250 śmietanki kremówki ubić z 1 łyzką cukru, dodac serek mascarpone i żelatynę, wymieszać i wyłożyc na galaretkę. Posypać startą czekoladą. Całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować