Jadalne doniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę połamać na mniejsze kawałki,wrzucić do miseczki i roztopić nad parą wodną.
Użyłam dwie różne czekolady,roztapiałam je w osobnych miseczkach.
Czekoladę gorzką wylewamy łyżeczką w środku kubeczków,równomiernie ją rozprowadzając,pozostawiając u góry rant 0,5 cm.
Wstawiamy na 10 min.do zamrażalnika,następnie czynność powtarzamy z białą czekoladą.
Śmietankę i serek schładzamy w zamrażalniku ok.20 min.
Ubijamy razem mikserem,wsypując cukier puder do smaku.
Można do masy dodać ulubione owoce,wzbogacić smak nutellą,masłem orzechowym,ulubionym dżemem,konfiturą itp.
2.Kubeczki naciąć u góry w kilku miejscach i rozdzierać do dołu,wyjąć czekoladową doniczkę,ułożyć na talerzu,posypać górę zmielonymi ciasteczkami oreo,udekorować ziołami,jadalnymi kwiatami lub owocami.
Komentarze