Jadalne szyszki

4.45 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mój pomysł na świąteczny deser.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 180 g herbatników
    100 g masła
    ½ szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    3 łyżki kakao
    1 łyżka spirytusu lub 2-3 krople aromatu rumowego
    kilka łyżeczek cukru pudru do posypania
Wystaw ocenę:

4.45 (149 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka

Jadalne szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmielić w blenderze. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać kakao i spirytus/aromat i ponownie zmiksować. Na końcu dodać zmielone herbatniki i zmiksować. Z powstałej masy formować stożki. Płatki Chocapic wbijać dookoła, zaczynając od dołu. Powstałe szyszki można posypać cukrem pudrem.
    Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować