Fale dunaju z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem na masę. Wbić jajka całe i miksować.
Do masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, całość miksować. Wylać na blachę połowę ciasta białego. Do reszty wlać 4 łyżki mleka oraz dodać 2 łyżki kakao wymieszać Wylać na białe ciasto
Jabłka obrać pokroić w drobną kostkę po układać na ciemnym cieście
Piec 45 minut w temperaturze 180°C.
Budyń
1 szklankę mleka zagotować
Do drugiej szklanki wsypać budyń oraz 7 łyżek cukru wymieszać
Wlać do gotującego się mleka
Wystudzić
Margarynę utrzeć do białości pomału dodawać zimny budyń miksować. Krem wyłożyć na zimny placek. Podawać
Komentarze