REKLAMA
Fale Dunaju to znane, bardzo popularne ciasto dwukolorowe z kremem i polewą czekoladową. Moje Fale Dunaju były z malinami. To delikatny i elegancki deser, który można podać zarówno na eleganckie przyjęcie, jak i na co dzień. Cała rodzina będzie zachwycona. Polecam!
Smak ciasta z dawnych lat. Zmieniłam tylko owoce z jabłek na gruszki.
Bardzo smaczna , troszkę zmieniona wersja tego klasycznego ciasta :) Na jednym kawałku się nie kończy :)
To ciasto piekłam pierwszy raz,a przepis mam już od wielu,wielu lat.Nie ukrywam,że ciasto wyszło pyszne,takie w sam raz.Idealne do popołudniowej kawki lub dla gości.Bardzo ładnie prezentuje się na stole.
Ciasto pięknie wygląda, jest nie za słodkie i idealnie nadaje się na każdą okazję.
Jedno z moich ulubionych ciast znalezione.
Może nie jest zbyt urodziwe, ale było bardzo smaczne :) Spokojnie, nie zjedliśmy całego, część została zamrożona i gdy będzie potrzeba, wyjmiemy i rozmrozimy. Często tak robię, bo przecież nie można jeść w kółko te same ciasto ;)
Wracam swoimi wypiekami do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor ciasta tworzą wzór przypominający właśnie fale. Ciacho jest pyszne i mimo swojej popularności już dawno temu nie straciło na świetnym smaku!
Bardzo znane, bardzo smaczne i bardzo wilgotne ciasto z owocami, które przypomina w smaku ciasto babkowe,ale zwieńczone jest pysznym kremem.
Pyszne ciasto, które zachwyca swym smakiem do ostatniego okruszka.
Ostatnio skomentowane
Rozgrzewające chilli con carne