REKLAMA
Wracam swoimi wypiekami do ciast, które owego czasu przeżywały swoją świetność. Jednym z nich są właśnie Fale Dunaju. Ciasto, w którym jabłka oraz kolor ciasta tworzą wzór przypominający właśnie fale. Ciacho jest pyszne i mimo swojej popularności już dawno temu nie straciło na świetnym smaku!
(średnia 4.98 z 159 głosów)
Porady
Lepiej kroi się ciasto jak odstoi kilka godzin w lodówce
Fale Dunaju to znane, bardzo popularne ciasto dwukolorowe z kremem i polewą czekoladową. Moje Fale Dunaju były z malinami. To delikatny i elegancki deser, który można podać zarówno na eleganckie przyjęcie, jak i na co dzień. Cała rodzina będzie zachwycona. Polecam!
To ciasto piekłam pierwszy raz,a przepis mam już od wielu,wielu lat.Nie ukrywam,że ciasto wyszło pyszne,takie w sam raz.Idealne do popołudniowej kawki lub dla gości.Bardzo ładnie prezentuje się na stole.
Sprawdzony przepis na rodzinne przyjęcia
To ciasto bardzo dobrze pamiętam z dzieciństwa. Obok Królewicza i Bawolego Oczka ;) często pojawiało się na niedzielę czy święta. Jest pyszne i efektownie wygląda. A wykonanie dość proste.
Połączenie lekko kwaśnych wiśni z masą budyniową jest rewelacyjne.
Komentarze