REKLAMA

Fale Dunaju

wyświetlono: 2680 | dodany do książki kucharskiej: 7 | polecenia: 0

Sprawdzony przepis na rodzinne przyjęcia

opublikowany: 19.12.2017
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    1 kostka margaryny
    30 dkg mąki
    20 dkg cukru
    5 jajek
    1 cukier waniliowy
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
    masa:
    1 budyń waniliowy+2 szklanki mleka
    2/3 szklanki cukru pudru
    1 kostka masła
Ocena:

(średnia 4.5 z 178 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jajek ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Dodać żółtka, zmiksować. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Połączyć z rozpuszczoną margaryną. Masę podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z kakao. Na blaszkę 20x25 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylać białe ciasto i na nie rozsmarować ciasto z kakao. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na cieście. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.

    Budyń ugotować bez cukru. Wylać na głęboki talerz, przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i połączyć z wystudzonym budyniem.

    Na wystudzone ciasto rozsmarować krem. Wierzch udekorować polewą i odstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: zela97 zela97

Fale Dunaju

Pyszne ciasto z jabłkami.

kategoria: Desery opublikowany: 11.09.2013 | wyświetlono: 11635 Książki kucharskie: 17 | Polecenia: 0
Dodane przez: Agusiowe smakołyki IMG_20190613_095635

Fale Dunaju

Ciasto z owocami, masą budyniową i polewą czekoladową.

kategoria: Ciasta fale dunaju opublikowany: 29.07.2019 | wyświetlono: 1052 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE