1.Białka jajek ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Dodać żółtka, zmiksować. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Połączyć z rozpuszczoną margaryną. Masę podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z kakao. Na blaszkę 20x25 cm wyłożoną papierem do pieczenia wylać białe ciasto i na nie rozsmarować ciasto z kakao. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na ćwiartki. Ułożyć na cieście. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Budyń ugotować bez cukru. Wylać na głęboki talerz, przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem i połączyć z wystudzonym budyniem.
Na wystudzone ciasto rozsmarować krem. Wierzch udekorować polewą i odstawić do lodówki do stężenia. Smacznego :)
Komentarze