Drobiowy strogonow

5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mięso z rosołu nie wszyscy lubią, ale w potrawce od razu znika.

Składniki:

  • ● 1/2 kg mięsa drobiowego z rosołu
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● czerwona papryka
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
    ● 2 cebule
    ● 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
    ● 3 łyżki mąki
    ● łyżka masła
    ● olej
    ● 1,5 l bulionu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Drobiowy strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w paseczki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na oleju. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle. Paprykę kroimy w kostkę, chwilę smażymy
    z pieczarkami.
  • 2. Mięso mieszamy z pieczarkami, papryką i cebulą. Wlewamy bulion i zagotowujemy. Dodajemy koncentrat. Doprawiamy mielonymi paprykami, solą i pieprzem do smaku. Zagęszczamy mąką. Danie podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować