Ciastka dyniowe z musli, owocami i chia

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna przekąska lub drugie śniadanie do szkoły.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g puree z upieczonej dyni
    1 serek waniliowy
    3 jajka
    2 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła
    0,5 szklanki cukru
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jabłka
    2 banany
    1 szklanka musli z suszonymi owocami
    mała szczypta soli,
    2 łyżeczki cynamonu,
    pół szklanki nasion chia
    Dodatki: np. cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciastka dyniowe z musli, owocami i chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać ostudzone purée z dyni z Serkiem następnie wymieszać z jajkami, 2 łyżkami oleju lub roztopionego masła i cukrem. Bezpośrednio przez sitko dodać mąkę uprzednio wymieszaną z solą, cynamonem oraz musli. Wszystko wymieszać delikatnie rózgą do połączenia się składników na gładką i jednolitą masę. Można też zmiksować mikserem na minimalnych obrotach. Na końcu dodajemy posiekane w kostkę jabłka,chia i rozgniecione banany. Ciasto nacieramy łyżką i wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawiając odstępy . Pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez ok 15 -20 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Porady

Do ciastek możemy dodać również bakalie np orzechy , rodzynki czy suszone śliwki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować