buraczki z majonezem i żurawiną

5 (146 ocen)

  • 10 min

Niedawno od znajomej pani dostałam ten przepis i wypróbowałam go, choć wydawało mi się, że majonez do buraczków nie bardzo pasuje. Tym bardziej się zdziwiłam, bo tak przyrządzone są bardzo smaczne, a do tego bardzo wykwintne. W sam raz na elegancki obiad.

  • 10 min

Składniki:

  • słoiczek buraczków (400 g)
    2-3 łyżki majonezu
    1 łyżka chrzanu
    2 łyżki żurawiny do mięs ( ze słoika)
    cukier
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Buraczki

Buraczki z majonezem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez wymieszać z chrzanem i żurawiną. Dodać do buraczków i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli trzeba można dodać trochę cukru lub soku z cytryny.

Porady

Zamiast żurawiny można dodać także borówki do mięs

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować