Buraczki czerwone z żurawiną

4.97 (150 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Czerwone gotowane buraczki ze smacznym dodatkiem żurawiny. Świetnie smakują z tradycyjnym mielonym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 buraki czerwone
    1/2 szklanki żurawiny
    1 duża cebula
    50 g masła
    sól
    pieprz czarny mielony
    ocet winny do smaku
Wystaw ocenę:

4.97 (150 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Buraczki czerwone z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotować, aż będą miękkie ok 1godz. Obrać ze skórki i zetrzeć na tartce jarzynowej. Na patelni usmażyć cebulę. Dodać żurawinę i podsmażyć. W garnku rozpuścić masło, wrzucić buraczki i cebulę z żurawiną. Przyprawić i dusić jeszcze około 5 minut. Najlepsze na ciepło. Smacznego!

Porady

Suszoną żurawinę również można zastąpić świeżą, która nada kwasowości buraczkom.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować