Buraczki czerwone z żurawiną

wyświetlono: 2762 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 1

Czerwone gotowane buraczki ze smacznym dodatkiem żurawiny. Świetnie smakują z tradycyjnym mielonym.

opublikowany: 21.09.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 3 buraki czerwone
    1/2 szklanki żurawiny
    1 duża cebula
    50 g masła
    sól
    pieprz czarny mielony
    ocet winny do smaku
Ocena:

(średnia 4.98 z 146 głosów)

Buraczki czerwone z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki gotować, aż będą miękkie ok 1godz. Obrać ze skórki i zetrzeć na tartce jarzynowej. Na patelni usmażyć cebulę. Dodać żurawinę i podsmażyć. W garnku rozpuścić masło, wrzucić buraczki i cebulę z żurawiną. Przyprawić i dusić jeszcze około 5 minut. Najlepsze na ciepło. Smacznego!

Porady

Suszoną żurawinę również można zastąpić świeżą, która nada kwasowości buraczkom.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

buraczki Dodane przez: Redakcyjna testerka

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: anka1988 anka1988

Buraczki czerwone

Nazywane bombą witaminową, najlepsze w takiej oto postaci.

kategoria: Dodatki buraczki opublikowany: 17.02.2013 | wyświetlono: 1892 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Konto nieaktywne

Buraczki czerwone z chrzanem

Podawać jako dodatek do mięs, wędlin, kaszy i makaronu

kategoria: Przetwory buraczki opublikowany: 27.04.2013 | wyświetlono: 10855 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Świeca Urszula Świeca Urszula

Buraczki czerwone z chrzanem na zimę

Buraczki to doskonały dodatek do wędlin, mięsa, kaszy czy makaronu.

kategoria: Przetwory buraczki opublikowany: 10.09.2017 | wyświetlono: 23657 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 1
Dodane przez: bozena0009

Buraczki czerwone z serem feta

Polecam są pyszne do obiadu .

kategoria: Sałatki buraczki opublikowany: 15.01.2018 | wyświetlono: 716 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE