Barszcze na zakwasie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Jedna z moich ulubionych zup

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500 ml zakwasu buraczanego
    500 ml wody
    cebula
    liść laurowy
    500 g buraków
    sól,pieprz i cukier
    50 g suszonych grzybów
    1/2 średniego selera
    ząbek czosnku
    pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Barszcze na zakwasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namocz w ok. 1 l wody, po czym ugotuj wywar i przecedź.
    Buraki obierz i opłucz, pokrój w kostkę i zalej wywarem grzybowym i wodą. Dodaj przyprawy i gotuj na niedużym ogniu przez godzinę.
    Barszcz przecedź, dodaj zakwas buraczany. Dopraw solą, pieprzem i cukrem, po czym zagotuj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować