Zupa-krem porowo-serowy

4.5 (162 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dodany do zupy ser topiony sprawia ,że jest jeszcze smaczniejsza.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - por: 2 sztuki
    - kostki rosołowe: 2 sztuki
    - kremowe serki topione: 2 sztuki
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - olej do podsmażenia: 3 łyżki
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - gałka muszkatołowa: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa-krem porowo-serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora całego myjemy ,kroimy w talarki i podsmażamy na oleju.
    Podlewamy 1,5 litra wody ,wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy 10 minut.
  • 2. Odlewamy w szklance wody i rozpuszczamy w niej serki topione.
    Wlewamy z powrotem do zupy i doprawiamy do smaku przyprawami.
  • 3. Miksujemy ciepłą zupę blenderem aż będzie gęsta i nalewamy do miseczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gałka muszkatołowa Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować