Pizzerinki z szynką i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Małe pizze porcja w sam raz na raz.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1/2 szklanka ciepłej wody
    1 opakowanie drożdży instant/8g/
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczka soli
    150 g szynki w kawałku
    1 łyżeczka suszonej bazyli o oregano
    0, 5 puszki kukurydzy
    100 g tartej mozzarelli
    6 łyżek przecieru lub passaty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizzerinki

Pizzerinki z szynką i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce mieszam mąkę z drożdżami ,cukrem i solą. Dolewam do tego olej.Wyrabiam do uzyskania gładkiego ciasta Ciasto dzielę na 8 części. Każdą z nich rozgniatam na blacie na kształt koła, zaginając brzegi . Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Pozostawiam na 15 minut aby podrosło.Szynkę kroję w kostkę. Każdą pizzerinkę smaruje przecierem pomidorowym.Posypuje przyprawami i serem. Układam szynkę I osączoną z zalewy kukurydzę.Piekę w temperaturze 210 stopni przez około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować