Wielkanocne, marcepanowe pralinki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Takie domowe pralinki będą idealnym i słodkim wielkanocnym prezentem. ;)

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 250 g marcepanu
    (http://podniebiennepieszczoty.blox.pl/2013/03/Wielkanocny-domowy-marcepan.html)

    100 g mlecznej czekolady

    50 g migdałów w płatkach
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wielkanocne, marcepanowe pralinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z marcepanu formujemy niewielkie jajeczka, nie większe niż jedna łyżeczka masy.
    Układamy je na talerzu i wkładamy do lodówki.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zdejmujemy z garnka.

    Osobny talerz wykładamy folią aluminiową.

    Marcepanowe jajeczko zanurzamy w mlecznej czekoladzie i układamy je na folii.

    Na każdą pralinkę kładziemy płatek migdała.

    Przygotowane czekoladki wkładamy na dwie - trzy godziny do lodówki,
    żeby czekolada stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Marcepan Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować