Marcepanowe pralinki

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Domowe słodycze są najlepsze.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g masy marcepanowej
    50 g siekanych orzechów
    300 g gorzkiej czekolady lub polewy czekoladowej
    20 połówek orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marcepanowe pralinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę marcepanową wyrabiamy z siekanymi orzechami.
    Wkładamy ją do woreczka i rolujemy tak by powstał długi wałeczek.
    Wyciągamy z worka i kroimy na małe kawałki po 1, 5 cm długości.
  • 2. 2/3 czekolady topimy w kąpieli wodnej.
    Resztę czekolady wrzucamy do roztopionej i mieszamy aż wszystko się rozpuści.
    Kawałki marcepana nabijamy na wykalaczkę i maczamy w czekoladzie.
    Odstawiamy na kratkę z piekarnika do stężenia, na każdej czekoladce kładziemy kawałek orzecha.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Marcepan Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować